Koç Üniversitesi’ne gelirken kurduğunuz hayaller ve olmak istediğiniz insan gerçekleşmekle kalmıyor, sizden büyük yerlere ulaşıyor.

Koç Üniversitesi’ndeki 4. senemde yazımı yine bir laboratuvar çalışmasındayken yazıyorum. Okuldaki son dönemimin en önemli olayı, lisansüstünde ilgilenmek istediğim konuya odaklanarak bağımsız bir çalışma gerçekleştirmem. Geçmiş senelerde iki laboratuvarda bulunduğum projelerde bilimsel düşünebilme yetisinden deney kurabilme ve karşılaşılan sorunları gidermeye kadar birçok tecrübe edindim. Ancak doktorada kazanabileceğim bu tecrübeler sayesinde kendimi bir bilim insanı gibi hissediyorum. Anadolu Bursiyerleri olarak İngilizce’de “grit” denilen “hedeflerine doğru tutkulu bir şekilde yılmadan çalışma” kavramını temsil ettiğimizi düşünüyorum. Koç Üniversitesi’nde karşılaştığım en fark yaratan işleri gerçekleştirenlerin Anadolu Bursiyeri olmasına şaşırmıyorum. “Troubleshooting” dediğimiz deneylerde sorunları gidermeyi, hayattaki sorunları çözebilmeye benzetiyorum. Koç Üniversitesi’nin bana öğrettiği en önemli şey bu oldu. Yeni bursiyerlere mesajım, Koç Üniversitesi’nde gelişmeye ve değişime hazır olmaları. Zira buraya gelirken kurduğunuz hayaller ve olmak istediğiniz insan gerçekleşmekle kalmıyor, sizden büyük yerlere ulaşıyor. Bağışçıma beni yetiştirdiği için teşekkür ediyorum. Bana katılan değerlerin ve eğitim yatırımının çok daha fazlasını üretmeye hazır hissediyorum.