KUSIF SOSYAL ETKİ YÖNETİMİ SERTİFİKASI WEBİNARLARI YAYINDA!
27
Ekim 2023, Cuma

Koç Üniversitesi Sosyal Etki Forumu’nun (KUSIF) 2013 yılından beri aktif üyesi olduğu Social Value International (SVI) tarafından hazırlanmış Social Value Management Certificate sistemi Sosyal Girişim İstanbul: PartnerUp programı kapsamında Türkiye’deki sosyal girişimler için yeniden derlendi.

Habere Git
CALTECH VE UĞUR TEĞİN’DEN OPTİK GÖRÜNTÜLEME ÜZERİNE ORTAK ÇALIŞMA
27
Ekim 2023, Cuma

Doç. Dr. Uğur Teğin, Caltech Optik Görüntüleme ekibi ile dünyanın en hızlı görüntüleme sistemini kullanarak, optik haydut dalgaların yeni nesil lazerlerde uzaysal ve zamansal olarak meydana gelebileceğini gösterdi. Çalışma, bu son derece nadir ve öngörülemez dev optik dalgaların, çok boyutlu ve karmaşık doğrusal olmayan optik etkiler nedeniyle yüksek kaliteli ultra kısa (femtosaniye) lazer darbeleri ürettiğini ortaya çıkardı.

Habere Git
PROF. DR. ŞÜKRÜ HATUN’A LESTRADET EĞİTİM VE SAVUNUCULUK ÖDÜLÜ
27
Ekim 2023, Cuma

Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinolojisi ve Diyabet Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şükrü Hatun, Uluslararası Çocuk ve Adolesan Diyabet Birliği’nin “Lestradet Eğitim ve Savunuculuk Ödülü”ne layık görüldü.

Habere Git
DR. ÖĞR. SERKAN KIR’DAN KANSER HASTALARINDA KAS KAYBINI ENGELLEYECEK MOLEKÜLER ÇÖZÜMLER
27
Ekim 2023, Cuma

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Serkan Kır’ın kanser hastalarında yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyen kas kaybını engellemeye yönelik çalışması “Nature Food” dergisinde yayımlandı.

Habere Git
GIDA BOZULMALARINI ANINDA HABER VEREN SENSÖR
27
Ekim 2023, Cuma

Doktora sonrası çalışmalarını Koç Üniversitesi’nde tamamlayan Dr. Emin İstif ve Koç Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Levent Beker’in yaptığı, Kimya Bölümü’nden Prof. Dr. İskender Yılgör ve Dr. Emel Yılgör, n2STAR’dan Araştırmacı Dr. Öğr Üyesi Çağdaş Dağ ile Texas A&M Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Hatice Ceylan Koydemir’in katkıda bulunduğu gıdalardaki bozulmayı anında haber verebilen kablosuz ve mini algılayıcı buluşu ile ilgili araştırma “Nature Food” dergisinde yayımlandı.

Habere Git
TIREX DİREKTÖRÜ PROF. DR. CANER SÜSAL HANS GROSSE-WİLDE ÖDÜLÜ’NE LAYIK GÖRÜLDÜ
27
Ekim 2023, Cuma

Alman İmmünogenetik Derneği (Deutsche Gesellschaft für Immungenetik – DGI), organ nakli immünolojisi alanına yaptığı değerli katkılardan dolayı Koç Üniversitesi Organ Nakli İmmünoloji Araştırma Mükemmeliyet Merkezi (TIREX) Direktörü Prof. Dr. Caner Süsal’ı Hans Grosse-Wilde Ödülü’ne layık gördü.

Habere Git
KOÇ ÜNİVERSİTESİ’NDEN PROF. DR. ÖZLEM KESKİN ÖZKAYA AVRUPA MOLEKÜLER BİYOLOJİ ÖRGÜTÜ’NE ÜYE SEÇİLDİ
27
Ekim 2023, Cuma

Nörodejenerasyon, kanser gibi önemli hastalıklar konusunda ümit vadeden çalışmalarıyla tanınan, Koç Üniversitesi Kimya ve Biyoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Özlem Keskin Özkaya, Avrupa Moleküler Biyoloji Örgütü’ne (EMBO-European Molecular Biology Organization) üye seçildi. EMBO, aralarında Nobel Ödüllü araştırmacıların da yer aldığı 2.000’i aşkın üyenin yürüttüğü faaliyetlerle dünyada bilimin gidişatına yön veriyor.

Habere Git
UNIC AVRUPA KOMİSYONU’NDAN 4 YILLIK UZATMA İÇİN 14,4 MİLYON AVRO FON ALDI
27
Ekim 2023, Cuma

Koç Üniversitesi Göç Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (MiReKoc) ekibinin UNIC 2.0’ın ikinci aşaması olan The European University of Post-Industrial Cities (UNIC) projesi, Avrupa Komisyonu tarafından finanse edilen başarılı projeler arasında kabul edildi ve dört yıl daha fon desteği kazandı. Toplam 14,5 milyon avro tutarındaki fon desteğinden Koç Üniversitesi'ne yaklaşık 1,4 milyon avro fon sağlanacak.

Habere Git
DR. ÖĞR. ÜYESİ FATMA GÜNEY’E AVRUPA ARAŞTIRMA KONSEYİ DESTEĞİ
27
Ekim 2023, Cuma

Habere Git
PROF. DR. UMRAN S. İNAN JOHN ADAM FLEMİNG MADALYASI’NA LAYIK GÖRÜLDÜ
27
Ekim 2023, Cuma

Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi ve 2009-2021 yılları arasında Rektör olarak görev yapan Prof. Dr. Umran S. İnan, Amerikan Jeofizik Birliği’nin her yıl bir bilim insanına takdim ettiği John Adam Fleming Madalyası ile ödüllendirildi. Prof. Dr. İnan, yıldırım-iyonosfer etkileşimi ve manyetosfer dalga-parçacık etkileşimleri konusundaki öncü keşifleri ve alandaki lider rolü ile bu prestijli madalyayı almaya hak kazandı.

Habere Git
‘FIRSAT EŞİTLİĞİ SAĞLANDIĞINDA BAŞARININ ÖNÜNDE BİR ENGEL KALMIYOR’
27
Ekim 2023, Cuma

2016 yılında Koç Üniversitesi’ne Anadolu Bursiyeri olarak gelen Selin ve Pelin Üzbe kardeşler, Haziran ayında Tıp Fakültesi’nden dereceyle mezun oldular. Eğitimlerini Amerikan Hastanesi bursiyerleri olarak başarıyla tamamlayan Selin ve Pelin, Anadolu Bursiyeri olarak Koç Üniversitesi'nde eğitim aldıkları sürede kendi potansiyellerini keşfettiklerini belirtiyorlar.

Habere Git
‘ANADOLU BURSİYERLERİ, KOÇ ÜNİVERSİTESİ’NİN TÜM İMKÂNLARINI EN İYİ ŞEKİLDE DEĞERLENDİRİYORLAR’
27
Ekim 2023, Cuma

Anadolu Bursiyerleri Programı bağışçılarından CMK Kablo’nun yönetim kurulu üyesi Özlem Çarkıt, aynı zamanda bir Koç Üniversitesi mezunu. Dolayısıyla Anadolu Bursiyeri olmanın ne kadar değerli olduğunun bilincinde ve Anadolu Bursiyerleri gibi iyi eğitim almış ve önüne çıkan fırsatları değerlendirmeyi bilen bireylerin ülkemize büyük katkı sağlayacağını düşünüyor.

Habere Git