Header Image:

Programın Kapsamı

Anadolu Bursiyerleri Programı dahilinde bursiyer öğrenciler öğretim ücretinin tamamından muaf olarak; yurtlarda ücretsiz konaklamaya, öğretim süresince ders kitabı giderlerinin karşılanmasına ve aylık cep harçlığı edinmeye hak kazanırlar.

Anadolu Bursiyerleri Programı kapsamında verilen burslar karşılıksız olup normal eğitim-öğretim süresince devam eder. Bu süre Yabancı Dil Hazırlık Programı okuyacak öğrenciler için Hazırlık Programı süresi artı dört yıl; Hazırlık Programı’nda okumadan birinci sınıftan başlayan öğrenciler için dört yıldır. Çift anadal yapan öğrenciler için burs süresi Hazırlık Programı artı beş yıldır. Anadolu Bursiyeri olan öğrenciler Tıp Fakültesi’nde öğrenim görüyorlar ise 7 yıl boyunca (1 yıl hazırlık + 6 yıl lisans) burstan faydalanırlar. Derslere devamlılık gösteren öğrenciler akademik başarısızlıktan dolayı burs kaybı yaşamazlar. Koç Üniversitesi programlarına burslu olarak yerleştirilen öğrenciler üniversitenin başka bir programına yatay geçiş yaptıklarında burs hakları devam eder.